A deficiency in Vitamin K may result in more severe COVID-19 cases

Mangel på K-Vitamin kan føre til mere alvorlige COVID-19 tilfælde

Forskerne har efter COVID-19 pandemien forsøgt, at undersøge hvorfor nogle COVID-19 tilfælde er mere alvorlige end andre. Forskning fra Holland og Danmark viser en sammenhæng mellem K-vitamin-niveauer og sygdommens alvorlighedsgrad.

K-vitamin og COVID-19: Hvad der er undersøgt indtil videre

K-vitamin, har en betydning i blodkoagulationen og knogle helse, det findes i grøntsager som spinat, broccoli og grønkål. Et hollandsk studie, som er bekræftet af danske forskere, har observeret lavere niveauer af K-vitamin hos patienter, der er hårdt ramt af COVID-19, hvis man sammenligner med mindre alvorlige tilfælde.

Forsknings Resultater

Både det hollandske og det danske studie har fundet store forskelle i K-vitamin niveauerne mellem alvorligt syge COVID-patienter og en testgruppe. Disse fund rejser spørgsmål om, hvorvidt lav K-vitaminstatus kunne være en bidragende faktor til sygdommens alvorlighed.

De studier der refererer til, er præ publiceret på medRxiv og endnu ikke er blevet peer-reviewed. Det betyder, at der er brug for yderligere forskning for at bekræfte disse fund.

Den mulige indvirkning af K-vitamin i COVID-19

K-vitaminet har en indflydelse i blodets evne til at koagulere samt i knogleformation, men dets indvirkning på infektionssygdomme som COVID-19 er ikke før blevet diskutere. Forskere diskuterer også muligheden ved, at K-vitamin også kunne beskytte de elastiske fibre i lungevævet, som kan beskadiges under sygdom.

Forsigtighed og videre forskning

Selvom forskere har påvist signifikante resultater på, at et højere indtag af K-vitamin kunne forebygge alvorlige forløb af COVID-19, anbefaler forskerne ikke, at man øger sit indtag over de normale anbefalinger. Yderligere forskning i fremtiden vil forhåbentlig bekræfte, om K-vitamin kan påvirke og har en positiv effekt på behandlingen og forebyggelsen af COVID-19.

Denne nye hypotese om K-vitamin og COVID-19 er vigtig, men det er afgørende, at der foretages yderligere studier for at bekræfte disse resultater. For dem, der ønsker at sikre et tilstrækkeligt K-vitaminindtag, kan man overveje kosttilskud som Provitura Plus-piller, der indeholder K-vitamin.

Zurück zum Blog